Beste Portugese wijn eenvoudig online kopen

Wanneer je in Nederland naar een Slijterij of wijnwinkel gaat en vraag om de beste Portugese wijn, dan zal je zeer waarschijnlijk kunnen kiezen uit enkele flessen. Ondanks Portugal een absolute topper is in het maken van heerlijke wijnen zijn deze alcoholische versnaperingen amper in Nederland te verkrijgen. Dit is op z’n minst zonde, want iedereen die wel eens in Portugal op vakantie is geweest en draag geproefd heeft van de wijn, weet dat deze wijn een aanrader is. Port, Vinho Verde, rode wijn, witte of rosé wijnen en zelfs bubbels, het is er allemaal in Portugal. Bovendien van de hoogste kwaliteit en voor een zacht prijsje.

Beste Portugese wijn online kopen

Gelukkig is de beste Portugese wijn wel online eenvoudig verkrijgbaar. Echter kun je deze wijn vooraf niet even proeven voor je overgaat tot het kopen ervan. In de Portugese wijngids op de website van een wijnimporteur uit Portugal vind je precies de wijn die jij zoekt. Er staat een opsomming van exclusieve wijnen met daarachter een bekende vergelijking. Ben jij bijvoorbeeld liefhebber van een droge Riesling, Pinot Blanc of droge Chenin Blanc? Dan is de Portugese wijn Arinto of Pedernã een passende variant. Ben jij meer een fan van Pinot Gris of Pinot Grigio of een Spaanse Albarino wijn? Kies dan voor de Portugese Alvarinho.

Unieke druivenrassen in Portugal

Port en Vinho Verde zijn vast herkenbaar voor je, maar heb je ooit wel eens gehoord van Castelão of Fernão Pires? Wanneer je als wijnliefhebber op vakantie in Portugal bent geweest wellicht wel. Dit zijn namelijk  twee van de vele druivenrassen die in Portugal voorkomen en bijna nergens anders groeien! Hiervan wordt de beste Portugese wijn gemaakt!

Het wijnetiket lezen voor meer informatie over de wijn zelf

Wanneer je naar het etiket op de beste Portugese wijn kijkt kom je veel te weten over de herkomst. Zo vind je bijvoorbeeld de aanduiding DOC of Vinho Regional op het etiket terug. Portugal is opgesplitst in maar liefst veertien wijnregio’s. Binnen deze regio’s zijn weer verschillende DOC’s aanwezig. DOC staat voor Denominação de Origem Controlada. De wijnrassen in deze DOC’s staan onder strikte wetten en geografische grenzen. Ook vind je meestal op het etiket de benaming Quinta en Castas terug. Quinta is het wijndomein en Castas is de druivensoort. Veel Portugese wijnen zijn een blend van verschillende druivenrassen dus dan is de vermelding erg handig. Dan zie je heel soms ook nog het woord Garrafeira staan op het Portugese wijn etiket. Dit woord vertelt dat de wijnmaker ofwel de enologico, gebruik heeft gemaakt van houtrijping, zoals bij een “Reserva” uit Spanje.

Kies eenvoudig de Portugese wijn die bij jou past.

Of jij nu op zoek bent naar een Portugese wijn uit Lissabon, de Algarve, een wijn uit de buurt van de Douro rivier of misschien wel een Vinho Verde, via deze website vind je eenvoudig jouw geliefde en beste Portugese wijn. Zelfs wanneer je niet precies weet welke wijn je zoekt kun je makkelijk een keus maken door het gebruiken van de Portugese wijn gids. Bovendien staat bij elke wijn die te koop is via deze site een Nederlandse omschrijving van het etiket en een proefnotitie om je keus nog makkelijker te maken. Overigens zul je jezelf verbazen over de prijzen, want ondanks de kwaliteit van de Portugese wijn absoluut niet onder doet voor andere wijnlanden blijft de prijs zacht en gangbaar.

Kijk snel voor één van de beste Portugese wijnen op https://sandorwineimport.nl/!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *