Zelf kalkoen vullen

Nu de feestdagen weer voor de deur staan komt het aloude dilemma weer naar boven. Dit betreft natuurlijk de keuze tussen een kalkoen kopen en deze zelf te vullen of een gevulde kalkoen kopen

Een gevulde kalkoen is er een die is gevuld voordat deze wordt gebakken. Wanneer je vulling in de kalkoen stopt, dan is de bedoeling om deze verder te ontwikkelen met aroma’s, aangezien al de sappen uit het vlees hun weg naar de rest van de ingrediënten zoeken. Dit zorgt voor de speciale smaak van een gevulde kalkoen.

Het is vermeldenswaard dat sommige mensen de vulling ook wel dressing  noemen. Vullingen en dressings zijn beide gemaakt van een verscheidenheid aan ingrediënten, meestal geïnspireerd door voorkeuren of soms zelfs door regionale smaken. Je kunt elk type vulling of dressing voor het vullen van een ​​kalkoen gebruiken. Het zal zeker lekker zijn.

Vulling

Als je besluit om de kalkoen zelf te vullen, dan moet je aan de slag. Het is tijd om de handen uit de mouwen en alles te leren over het vullen van een kalkoen. Hier volgt een stappenplan hoe je een kalkoen met gemak vult.

Voordat je een kalkoen kan vullen, heb je de juiste spullen nodig, dat ten eerste. Nogmaals, er is geen juiste kalkoen vulling of dressing recept. Misschien ken je al een recept of wellicht wil je een nieuwe aanpak proberen. Brood vulling, maïsbrood vulling, vlees vulling, oester vulling … alles is mogelijk. Mix je favoriete vulling en leg deze weg totdat je klaar bent om de kalkoen te vullen.

Bereid de kalkoen

Net als ander gevogelte, moet kalkoen zorgvuldig worden voorbereid om ervoor te zorgen dat het veilig is om te eten. Ontdooi de kalkoen in de koelkast, in de magnetron of in een gootsteen met koud water. Als het eenmaal is ontdooid, dan hoeft het niet te worden gewassen. Er wordt geadviseerd dat je rauw gevogelte niet moet wassen.

De volgende stap in het klaarmaken van de kalkoen is om de ingewanden te verwijderen, als dit nog niet gedaan is. Leg ze opzij voor later, dan zal het een smaakvolle toevoeging aan de jus zijn.

Dep de kalkoen droog aan de binnen- en buitenkant met een papieren handdoek.

Extra smaak

Nu is het tijd om een ​​iets aan de kalkoen te voegen met bijvoorbeeld zout of kruidenboter. De keuze is aan jou. Een kalkoen mag niet worden gevuld tot vlak voordat het geroosterde wordt, dus al het andere moet je eerst doen. Zodra je klaar bent met de vulling of dressing, moet het klaar zijn om in de oven te gaan.

Het eerste deel van de kalkoen moet worden gevuld tot aan de nek. Schep de afgewerkte dressing in de nekholte. Trek de huid van de kalkoen over de vulling en speld het vast met een spies.

Vul vervolgens de rest van de lichaamsholtes met vulling, waarbij je de verleiding weerstaat ​​om teveel te vullen. Vulling zet uit als het bakt, dus je moet ruimte laten. Nadat je de poten hebt vastgezet kan de kalkoen de oven in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *